ULTRA VİYOLE SİSTEMLERİ
  ÜYE GİRİŞİ   0352 336 60 01  TR  EN
Ürünlerimiz
ULTRA VİYOLE SİSTEMLERİ

Ultraviyole ile dezenfeksiyon, suya bir kimyasal veya oksidant ilave etmeksizin, mikroorganizmaların dezenfeksiyonunun sağlanması için kullanılırlar.
Düşük basınçlı civa lambası kullanılarak kısa uv dalgaları üreten dezenfeksiyon sistemi, bakteri, protozoa, virüs, küf, mantar, alg ve bunların yumurtalarını etkisiz hale getirir.
Uv sistemlerinde alüminyum yada paslanmaz çelik bir yatak lambayı sarar ve bu yataktan geçen su uv ışınlarının bombardımanıyla, mikroorganizmaların DNA ve RNA yapılarını bozarak etkisiz hale getirilmektedir.

UV dezenfeksiyonunun tam olarak gerçekleşebilmesi için ön arıtmanın çok iyi yapılmış, suyun bulanık ve renkli olmaması gerekir. Bu nedenle uv öncesinde mikrofiltrasyon cihazı konulması tavsiye edilir.

Ultraviyole su sterilizatör cihazlarının etkinliği lambasına bağlıdır. Zaman geçtikçe lamba gücü azalır. Ortalama yılda bir kez lambasının yenilenmesi tavsiye edilir.

Ultraviole sistemleri genelde paslanmaz çelik bir gövdeden (ışın odası) oluşmaktadır. Ultraviyole lambası ise bu odanın içine yerleştirilen quartz camın içinde bulunmaktadır. Sistemin çalışması ise elektrik akımı ile uv lambasının yanması ve verdiği dalga boyu ile suda bulunan organizmaları etkisiz hale getirilmesidir.

Ultraviyole sistemi seçerken;

İhtiyaç duyulan saatlik pik debi,
Lamba adedi ve lambaların güçleri,
Etkin ışın odası hacmi,
Suyun geçirgenliği (Ön filtrasyon) çok önemlidir.
Buradaki parametreler doğrudan ultraviyole sistemin verimini ve çıkış suyu kalitesini belirlemektedirler.

UV Işığı

Uv ışığı kullanımı, doğayı taklit etme teşebbüsü olarak tanımlanabilir. Güneş ışığı, suda bulunan bazı bakterileri yok eder. Su, uv ışığına maruz bırakılırsa, patojenler yok edilir. Uv arıtımında suda bulanıklık ve renk olmamasına dikkat edilmelidir. Uv ışığı suya hiçbir şey ilave etmemekle birlikte bazı tat ve koku problemlerinin ortaya çıkması konusunda çok küçük bir olasılık vardır.
Ultraviyole dozajı mikrowatt.saniye / cm2 (uWs/cm2) olarak ölçülür. Mikrowatt değeri arttıkça, doz artar, temas süresi arttıkça, doz daha etkin olur. Bu yüzden ışın odası hacmi ve kullanılan enerji dozu çok önemlidir.

UV'nin avantajları

Düşük işletim maliyeti,
Düşük temas süresi,
Tatsız ve kokusuz olması,
Suya bir kimyasal eklenmemesi.
UV'nin Dezavantajları

Bulanıklıkla engellenebilmesi, (hassas ön arıtma ihtiyacı)
Tüp üzerinde ince bir tabaka oluşması,
UV lambasının zamanla gücünü kaybetmesi. (sürekli çalışmada ortalama bir yıl)

Osman Kavuncu Mah. Ahmet Gazi Ayhan Bulv. No:46/A Melikgazi/KAYSERİ
Tel : 0 (352) 336 60 01
Fax : 0 (352) 336 60 02
Gsm: 0 (538) 505 1 444